سرمایه‌گذار را کیسه پول نبینید
جواد شعبان‌زاده
رئیس کمیسیون صادرات صنعت کفش ایران
در سالی که با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحقق این هدف، ایجاد امنیت برای سرمایه‌گذاری و هدایت نقدینگی به سمت بخش‌های مولد اقتصادی است. در کشور ما، حجم بالایی از سرمایه‌های مردم به جای ورود به تولید، به سمت بازارهای غیرمولد مانند طلا، ارز و مسکن سوق پیدا کرده است. علت اصلی این موضوع، عدم‌اطمینان از آینده اقتصادی کشور، نوسانات شدید بازار و نبود سیاست‌های پایدار حمایتی از سرمایه‌گذاران در بخش تولید است.
در نگاه سیاست‌گذار، سرمایه‌گذار نباید صرفا کیسه‌ای از پول باشد که باید از او فقط مالیات و عوارض گرفت، بلکه باید او را به چشم «درخت جواهری» دید که اگر در خاکی امن و حاصلخیز کاشته شود، می‌تواند سال‌ها میوه بدهد و اقتصاد را تغذیه کند. وقتی با سرمایه‌گذار، حمایتی و هوشمندانه رفتار شود، او به‌جای کوچ به بازارهای غیرمولد، ریشه در تولید می‌دواند و ثمره‌اش اشتغال، ارزش‌افزوده و توسعه پایدار خواهد بود.
اگر دولت بتواند امنیت سرمایه‌گذاری را تضمین کند و مسیرهای جذابی برای ورود سرمایه‌ها به بخش‌های تولیدی ایجاد کند، نه‌تنها رشد اقتصادی افزایش خواهد یافت، بلکه بحران‌های اجتماعی ناشی از بیکاری و نابرابری نیز کاهش می‌یابد.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید