به گزارش روابط عمومی انجمن کفش قم در نشست صمیمانه ای که میان شرکت دانش بنیان اینوفب با مسئولین انجمن کفش و نخبگان صنعت کفش برگزار شد به مباحثی پیرامون چالش های راهاندازی رشته صنعت کفش در استان قم پرداخته شد.
شرکت دانش بنیان اینوفب در زمینه طراحی، مدلسازی و ساخت ماکت زیره کفش به کمک بروزترین دستگاههای پرینتسه بعدی در کنار فعالین صنعت کفش فعالیت میکنند.
سجاد شَریب مدیرعامل شرکت دانش بنیان اینوفب در خصوص راهکارهای پیشرفت و توسعه در زمینه طراحی و ساخت قالبهای کفش اظهار کرد با توجه به مطالعات بروز شرکت و دستیابی به اطلاعات تخصصی در سطح دنیا توانسته ایم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
شریب در پایان بیان کرد: با آموزش های لازم در این صنعت، میتوان به تولید با کیفیت بالا، قیمت تمام شده پایین، کارایی و محصول قابل رقابت دست یافت. در این صورت به تدریج واردات خارجی کاهش خواهد یافت وبازارهای جهانی در دسترس قرار خواهد گرفت.
شعبان زاده رئیس کمیسیون صادرات جامعه کفش ایران با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان باید روی بومی سازی مواد اولیه وارداتی این صنعت تمرکز کنند گفت: خوشبختانه برای صادرات کفش کشور چشم انداز روشنی را میتوان متصور شد. از این رو رشته صنعت کفش و هنرستان تخصصی صنعت کفش راه اندازی میشود. وی در خصوص رشته صنعت کفش بیان داشت: کفش یکی از نیازهای اولیه جامعه و دربرگیرنده کلیه افراد، فارغ از هرگونه تقسیم بندی اجتماعی، طبقاتی، شهری، روستایی و…. محسوب می شود. مجموعه صنعت کفش نیز با گستره وسیعی مشتمل بر طراحی – تولید، توزیع و فروش یکی از بخش های بزرگ اقتصادی کشور به حساب میآید. در چند دهه اخیر، به تدریج، شرایط اجتماعی تغییرات اساسی کرده است که در این بین مواردی از قبیل افزایش درآمد و بهبود سطح آسایش، کاهش متوسط سنی جامعه، افزایش سطح تحصیلات، افزایش تبادلات کالا و سهولت دسترسی به کالاهای خارجی در سطوح مختلف، تنوع سلایق و توجه بیشتر به آراستگی از اهمیت بالاتری برخوردارند. در این شرایط ضرورت پاسخگویی به نیازهای متنوع جامعه، چه از نظر کیفی و چه از نظر ظاهری، بیش از پیش خود را می نمایاند.
رئیس انجمن کفش قم در ادامه بیان کرد: وضعیت خطیر این صنعت به لحاظ استعداد و امکانات از یک سو و معضلات آن (ضعف طراحی در محصولات، نبود سیستم کنترل کیفیت، نازل بودن سطح تحصیلات افراد شاغل در صنعت کفش و کمبود نیروی متخصص، عدم توجه به تربیت نیروی متخصص آموزش دیده به دلیل بافت سنتی، نازل بودن سطح بهرهوری عوامل تولید، نبود سیستم هزینهیابی محصول، مشکلات مربوط به امور بازرگانی و بازاریابی) از سوی دیگر، نظر کارشناسان و مدیران مرتبط در این بخش را به خود جلب نموده است. مهمترین رویکرد در مواجهه با مشکلات ذکر شده، بهبود و ارتقای نیروی انسانی میباشد. برای این منظور تربیت نیروی انسانی در حوزه های تولید، طراحی محصول، طراحی و ساخت قالب، بازرگانی و فروش در اولویت قرار میگیرند. بر همین اساس انجمن کفش قم هنرستان تخصصی صنعت کفش را به مدد خیرین مدرسه ساز در استان قم راه اندازی و در گرایشهای تولید کفش ، طراحی و قالبسازی کفش اقدام به پذیرش علاقه مندان به صنعت کفش مینماید.
شعبان زاده در پایان اظهار داشت: امیدواریم ورود تحصیلکرده ها به این صنعت باعث رشد کمی و کیفی محصولات شده و کما کان بتوانیم ضمن حضور پر رنگ در بازار توان رقابت با تولیدات و توسعه صادرات به سایر کشورها را داشته باشیم.
دکتر جواد راستی عضو هیئت علمی دانشگاه قم بیان کرد: در حالی در حوزه تامین مواد اولیه چالش هایی وجود دارد که معتقدیم شرکت های دانش بنیان ما و شرکت های تامین کننده باید وارد عمل شوند و بتوانند بخشی از مواد اولیه که وارداتی است را بومی سازی کنند.
وی در ادامه به چند مورد از چالش های مهمی که در این صنعت وجود دارد اشاره کردند:
۱- متریال
۲- مدیریت تولید
۳- مدیریت فروش
۴- طراحی
۵- قالب سازی
و اظهار داشت که تیم ما در مرکز نوآوری با بررسی های که داشته است به این نتیجه رسیده است: یک تیم استارتآپی برای موفیقت نیازمند است به ۷ شرط پایبند باشد. این ۷ شرط که به اختصار (تمام است) نام گذاری شده به شرح زیر میباشد:
۱- تیم
۲- منتورینگ
۳- ایده
۴- مشتری
۵- ارتباطات
۶- سیستم
۷- تمرکز
دکتر راستی در پایان بیان داشت که باید در بخش طراحی و قالبسازی کفش به صورت تخصصی یک کارگروه تشکیل گردد و راه کارهایی جهت مرتفع سازی حل مشکلات صنعت کفش ارائه شود.
دکتر مهدی پور دبیر کمیسیون صادرات جامعه کفش ایران در این جلسه بیان داشت که با رویکرد علم و تلاش جمعی میتوان قدم های بزرگی را در بروز بودن صنعت کفش ایران با فناوری های روز دنیا برداشت.
مهدی پور گفت: با تشکیل یک گروه که ناظر به نتیجه باشد میتوان مسائل و چالش های مهم این صنعت را حل نمود و با تکنولوژی های روز دنیا پیش رفت. وی در پایان گفت که هدف ما در ایجاد رشته صنعت کفش جذب نخبگان در این رشته میباشد تا تحول عظیمی در صنعت کفش ایران ایجاد گردد.
دیدگاهی یافت نشد